TÓTH KÁROLY CARL-MUSIC (CARLOS) ZENÉSZ, TERMÉSZETGYÓGYÁSZ

VÁLLALOM Lakodalmak, Bálok, Búcsúk, Céges partik, Családi rendezvények, Falunapok hangosítását is, Jótékonysági rendezvények ZENÉLÉSÉT!!


Csúfosan megbuktak a szintetikus naptejek a termék teszten

2011, augusztus 30 - 06:15 - Antal Vali

Az antalvali.com munkatársai idestova öt éve papolnak már a kémiai fényvédőket és kőolajszármazékokat tartalmazó napozószerek járulékos ártalmairól. A bőrgyógyászok és a média viszont ugyan ekkora erővel hívja fel a figyelmet a kémiai fényvédőket tartalmazó napozó szerek használatának fontosságára, hisz szerintük a káros sugárzást csak a kémiai fényvédők képesek blokkolni. Kinek van igaza? 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 9 hazánkban is kapható, bizonyítottan azonos szűrőképességű terméket tett górcső alá. Az értékelési szempontok nem csak a termékek szűrőképességére terjedtek ki, hanem azok tisztasága, és a szervezetre gyakorolt egyéb hatásai is ugyanolyan erővel nyomtak a latban.

A termékek faktorszámon kívüli mutatóit a hivatalos INCI lista alapján értékelték. Az összetevők megítélésében az egyik legnevesebb amerikai környezetvédelmi civil szervezet, az Environmental Working Group által működtetett Skin Deep kozmetikai összetevők adatbázisának szakvéleményei voltak az irányadóak. 

Az elemzések igen meglepő eredményeket hoztak:

  • A bevizsgált termékek közül a kevésbé ismert - kémiai fényvédő vegyületek nélküli - természetes összetevőket tartalmazó natúr és bio termékek végeztek az élvonalban. A népszerű - szinte minden drogériában kapható - "sikertermékek" csúfos vereséget szenvedtek, sőt volt olyan is, amelyet egyenesen bőrkárosítónak titulálhatnánk. 
  • Az elérhető maximális 12 pontot talán egyedül a Bioemsan nyári krémeérte volna el, ha fent lett volna a vizsgálandó termékek hivatalos listáján. Mivel a Bioemsan nem indult, ezért 11 ponttal a Fényvédő krém, bíbor kasvirág, homoktövis, HIGH SPF 27 (Biola), 100 ml végzett az élen. Az 1 pont levonás a tartósítószer miatt járt neki, amiről hatóanyagelemzőként garantálom, hogy csak a papírforma miatt kellett megkapnia, mert a termék csak természetes eredetű tartósítószereket tartalmaz. 
  • A dobogó második helyére 10 ponttal került a Lavera (szintén tartósító, és egy kis alumínium csillám miatt, ami mellesleg nem szívódik fel a molekulaméretből adódóan, ezért nem is tud ártani), a harmadik helyen pedig az Ilcsi paradicsomosa végzett 9 ponttal a szintetikus illatkomponensek, a tartósító és az alumínium miatt. 
  • A középmezőnyben a két nagy rivális drogérialánc sajátmárkás natúrterméke végzett: a DM-es Sun Dance, és a Rossmannos Sun Ozon. Mindkettő szintetikus fényvédő vegyületet és egyéb szintetikus segédanyagokat is tartalmazott, de legalább nem a legkritikusabb fajtából.
  • Érdekes módon a professzionálisnak, natúrnak és károsanyag mentesnek kikiáltott Annemarie Börlind csak káros kémiai fényvédőket alkalmaz, ráadásul a többi összetevő sem támasztja alá azt, hogy megérdemelje a "természetes" jelzőt. 
  • Az agyonreklámozott nagy márkák slágertermékei csúfosan megbuktak a teszten a bennük hemzsegő káros vegyületek miatt. Ebbe a csoportba tartozik a Nívea, a Hawaiian Tropic és a Garnier Ambre Solaireja is. Ezek összetétele már kritikusan súrolja azt a határt, amire már szinte azt mondhatjuk, hogy egészség károsító.

Talán ez a teszt felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy nem minden a faktor, és nem minden a márkanév. Jövőre érdemesebb körülnézni abioboltok polcain is.

Itt láthatjátok a Tudatos Vásárlók Egyesülete vizsgálatának eredményeit összegző táblázatot (ha a képre kattintasz nagyobb, olvashatóbb méretben is megjelenik):

Cikkünk a Tudatos Vásárlók Egyesületének terméktesztje nyomán készült, az eredeti cikk az alábbi linken olvasható: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-fenyvedo-kremek 

Antal Vali
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 84
Heti: 387
Havi: 1 135
Össz.: 489 412

Látogatottság növelés
Oldal: Csúfosan megbuktak a szintetikus naptejek a termék teszten
TÓTH KÁROLY CARL-MUSIC (CARLOS) ZENÉSZ, TERMÉSZETGYÓGYÁSZ - © 2008 - 2018 - carlos-zene.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bioritmus kalkulátor ezo - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »