TÓTH KÁROLY CARL-MUSIC (CARLOS) ZENÉSZ, TERMÉSZETGYÓGYÁSZ

VÁLLALOM Lakodalmak, Bálok, Búcsúk, Céges partik, Családi rendezvények, Falunapok hangosítását is, Jótékonysági rendezvények ZENÉLÉSÉT!!

Az enzimek bevitelének jelentősége!

Az orvostudomány évek óta állítja, hogy nagyon sok betegség és az idő előtti öregedés a test saját enzimek hiányának tudható be.

 Mi is ez a test saját enzimrendszer?

Születésünkkor valamennyien megfelelő mennyiségű testsaját enzimkészletet kapunk útravalónak. Ennek az enzimkészletnek a

fenntartásán múlik, hogy megmaradunk-e életerősnek és egészségesnek. Fiatal korunkban a magunk termelte enzimek sejtmegújító hatásának

köszönhetően vagyunk üdék és energikusak. Enzimjeink támogatják a gyors növekedést és többnyire segítenek kivédeni a súlyos betegségeket is. De korunk előre haladtával belső enzimjeink kifogynak. Sajnos a felbecsülhetetlen értékű készlet nagy részét meggondolatlanul elpazaroljuk életünk során.

Az enzimek olyan anyagok, amelyek nélkül nincs élet! A testünkben végbemenő minden kémiai reakcióhoz szükség van rájuk. Nélkülük semmilyen szervi tevékenység nem tud végbemenni.

Az enzimek nélkül nem működnek sem a vitaminok, sem az ásványi anyagok, sem a hormonok.

 

Képzelje el így a dolgot: az enzimek jelentik a munkaerőt, amelyek a testet építik, éppúgy, ahogy építőmunkások építik fel az otthonunkat. Hiába van meg az összes tégla, fa és egyéb építőanyag, a ház felépítéséhez munkásokra is szükség van, akik az élő erőt jelentik.

 

Épp ez a helyzet a testünkkel is: hiába van meg az összes szükséges tápanyag: a vitaminok, fehérjék, ásványi anyagok stb., az enzimek, az életelemek , katalizátorok is kellenek, hogy a test ép és egészséges legyen.

 

Az enzimek nem csak a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában, az emésztésben vesznek részt, hanem építő folyamatokban, valamint az immunrendszer működésében is. Ez utóbbiban több szinten is: egyrészt a bőrfelszínen nem csak a savköpeny igyekszik a támadó kórokozókat elpusztítani, hanem az ott lévő enzimek is károsítják azokat. Ezek a védő enzimek a testnyílásoknál is megtalálhatók , például a lizozim a nyálban, könnyben, légutakban. Másrészt viszont a szervezetbe mégis bejutott kórokozók, valamint rákos sejtek elpusztításában is aktív szerepük van azok burkának feloldása, kilyuggatása által.

 

Az enzimek szabályozzák a

- a sav-bázis háztartást

- az emésztést

- a hormonrendszert

- az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).

- a fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát

- az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítést

- a szabadgyök lekötését és szállítását

- az érelmeszesedés lerakódásainak leépítését,

- a vér folyékonyságát

- a blokkolt idegvezetékek felszabadulását.

- a sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.

 

A Föld lakosságának mintegy háromnegyed része létfontosságú anyagok és enzimek hiányában szenved. Ennek első jele a fáradtság, összpontosítási nehézségek, gyakori hajlam a fertőzésekre, bőrproblémák, emésztési zavarok stb.

 

A szervezetünk által elő nem állítható enzimek, azokban a nyersen elfogyasztott ételekben találhatók meg, amiknek lebontásához szükség is van rájuk.

 

Kérdés tehát, hogy miért van a mai ember szervezetében enzimhiány?

Nagyon egyszerű a válasz. Pontosan azért, amiért a vitamin- vagy más vitál anyaghiány is kialakulhatott. A zöldségek és gyümölcsök idő előtti betakarítása, hosszú raktározási idő, valamint az élelem további gyári feldolgozása során végrehajtott besugárzás, hevítés, sterilizálás és tartósítás. Minden étel amit tartósan felmelegítettek, fokról fokra elveszíti enzimtartalmát, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát. A fehérjék deformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező savak keletkeznek. Ugyanígy enzimhiányos vagy teljesen enzimmentes minden hőkezelt, sugárzásnak kitett, konzervált,

pasztőrözött, valamint a mikrohullámú sütőben hőkezelt, és a fagyasztott élelmiszer is .

 

Ételeink 75%-a nyers, hőkezelésmentes étel kell , hogy legyen.

Ennek hiányában a szervezet, kénytelen testünk működtetésétől elvonni az enzimeket. Ezáltal gyengül az immunrendszer, az öregedés folyamata felgyorsul, betegségnek teszi ki a legyengült testet. A krónikus degeneratív betegségek létrejöttében fontos szerep jut az enzimszegény, agyonfinomított élelmiszerek fogyasztásának .

 

A négy legfontosabb enzimhiány kategória: a fehérjék-, zsírok-, szénhidrátok-, növényi rostok lebontásához szükséges enzimek hiánya, személyenként eltérő módon. Ez tovább fokozódik vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hiányával.

 

Érdekességként: Az angliai Bradford Egyetem kutatói felfedezték, hogy a hajszálak őszüléséért egy, a hajtüsző sejtjeiből hiányzó a színképzésért felelős. Azonban ha nem termelődik megfelelő mennyiségben, bizony idő előtt fehér lesz a hajunk.

Bármennyire hihetetlennek tűnik, de az enzimek védelmet nyújtanak az elhízás ellen is. Az emberiség történetének többségében nyers élelmiszereket fogyasztott. Nyers húst, halat, gyümölcsöket és nagy mennyiségű zöldséget. Miután azonban felfedeztük a tüzet, és elkezdtük hő kezelni sütni-főzni az ételeinket, melynek során elpusztítottuk azokat az enzimeket, melyek védelmet nyújtottak az elhízás ellen is. Az enzimek ,mint egy építkezés munkásai, csak a szervezet által igényelt mennyiségű táplálékot konvertálták, a felesleges mennyiség egyszerűen távozott. Főzött, sütött élelmiszerek esetében ; melyek a hő miatt teljesen enzimmentesek ,semmi sem akadályozhatja meg, hogy túl sok élelem szívódjon fel.

 

Itt van például a nyelőcső reflux, vagyis amikor túl savasnak érezzük magunkat, gyakori oka az emésztetlen, gyomorban pangó savas táplálék. A valódi megoldás az enzim gazdag táplálkozás, mely kizárja, hogy az étel emésztetlen maradjon tápcsatornánkban! Minél kevesebb alkáli ásványt fogyasztunk (pl. kalcium, kálium, magnézium), annál nagyobb a kezeletlen savak mennyisége a vérben és a testfolyadékokban. A vérben keringő savak miatt anyagcserénk lassul, kevesebb energiát fogyasztunk, így több marad a raktárakban, például zsírban.

 

A zöldségek lúgosító hatása is drasztikusan csökken, ha megfőzik, feldolgozzák vagy konzerválják őket. A főzésnél tanácsosabb párolni, vitaminoknál, más hatóanyagoknál igen, de sajnos az enzimek tekintetében nem nyújt megoldást, mert 50 fok fölött az ÖSSZES enzim kicsapódik!

 

Igyekeznünk kell több enzimben gazdag biozöldséget nyersen fogyasztani! Mivel ezt megvalósítani, valamint a helyes arányt a savas és lúgos táplálékok között megtartani szinte lehetetlen, ezért válnak egyre népszerűbbé azok a táplálék kiegészítők amelyek képesek helyreállítani ezt az egyensúlyt, azáltal hogy a tökéletes emésztéshez szükséges enzimeket viszik be ! Az tény és való, hogy a mikroalgák fogyasztása jótékonyan hat az emésztésre, felgyorsul az , és az esetek többségében megszűnik a krónikus székrekedés, savas felböfögés, puffadás, emésztési zavar. A Vinaigrette természetes ecet szinte az összes emésztéshez szükséges enzimet tartalmazza, s ugyanez mondhtó el Cordypine lúgosító italról aminek legfontosabb alkotórésze az ananászenzim ami fogyókúrás körökben népszerű ! A Morinzhi noni juice is a benne található enzimek miatt bír jelentős jó hatással az emésztésre illetve hasznos gyomor és bélbántalmak esetén!

 

Ahogy mondja a mondás: Ép testben ép lélek! Ha megfelelő az emésztésünk, nincs leterhelve a máj a lép a hasnyálmirigy akkor sokkal jobb a közérzetünk, nincs depresszió és könnyebben tudjuk a stresszt is elviselni! A megfelelő enzim ellátottság érdekében javasoljuk tehát a Spirulina Vinaigrette Cordypine és Morinzhi termékek használatát!

 

http://magikuslingzhi.dxn.hu/dxn

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 84
Heti: 400
Havi: 1 148
Össz.: 489 425

Látogatottság növelés
Oldal: ENZIMEK FONTOSSÁGA A TÁPLÁLKOZÁSBAN
TÓTH KÁROLY CARL-MUSIC (CARLOS) ZENÉSZ, TERMÉSZETGYÓGYÁSZ - © 2008 - 2018 - carlos-zene.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bioritmus kalkulátor ezo - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »